Комунистичка партија Руске Федерације

Председник Комунистичке партије Руске Федерације: Срби и Руси – браћа заувек!

Саопштење председника Комунистичке партије Руске Федерације Генадија Зјуганова, поводом протеста који је одржан 4. марта у Београду. КПРФ је друга партија по величини у савременој Русији.

“Претходне ноћи у Београду се десио грандиозан догађај – снажан митинг подршке Русији. Више од 15 хиљада Срба изашло је на улице града узвикујући „Русија! Русија!“, изражавајући тако свој однос према догађајима у Украјини.

Срби, као нико други, знају шта су нацизам и концентрациони логори. Током Другог светског рата од фашистичког геноцида страдало је око милион Срба.

Срби знају шта се крије иза завеса „западних демократија“. Немилосрдно бомбардовање Југославије од стране НАТО авиона током 78 дана, спроведено на виталној инфраструктури, однело је животе преко 2.000 цивила, више од 10.000 рањених и осакаћених. А употреба чаура са осиромашеним уранијумом од стране НАТО-а довела је до наглог пораста онколошких обољења међу грађанима.

Српска браћа нису заборавила злочине нациста и западних „демократија“! Изражавам своју захвалност за подршку Русије у овом тешком тренутку! Руси и Срби – браћа заувек!”

Текст је објавила прес служба Централног комитета Комунистичке партије Руске Федерације.


Генадиј Зјуганов је председник Централног комитета Комунистичке партије Руске Федерације, друге партије по величини у савременој Русији.
Такође је председник СКП — Комунистичке партија Совјетског Савеза, политичке организације која окупља комунистичке парије земаља бившег СССР-а, изузев Украјине, Туркменистана и балтичких земаља где је рад комунистичке партије законом забрањен.
Током 1996. на председничким изборима је изгубио од Бориса Јељцина у другом кругу, а сами резултати избора су до данас остали предмет контроверзи.
Познат је по томе што се залагао за то да се Србима са Косова додели руско држављанство.

Коментариши

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zapratite nas